Marokkaanse veiligheidsdiensten krijgen gepantserde voertuigen

marokko
0
28 mei '15
Verschillende Marokkaanse veiligheidsdiensten worden versterkt met beestachtige voertuigen die hen moeten helpen de veiligheid in het land te waarborgen.

Zo krijgt de Koninklijke Gendarmerie bijvoorbeeld voertuigen om rellen en illegale demonstraties het hoofd te bieden. Alle voertuigen zijn uitgerust met moderne apparatuur en zijn bestand tegen explosieven, meldt Al Massae. Ook krijgt de Gendarmerie nieuw apparatuur die met satellieten werken en in de strijd tegen drugshandel vanuit Marokko naar Spanje worden ingezet. 

Technische eenheden kunnen in het noorden van Marokko drugshandelaren van een afstandje volgen en ingrijpen wanneer nodig. Bovendien worden de gepantserde voertuigen uitgerust met camera's om verdachten te registreren. Deze kunnen op kilometers afstand al waargenomen worden. 

Mohammed VI Ook aan de veiligheid van de koning is gedacht. Koninklijke veiligheidsdiensten krijgen moderne auto's met betere veiligheidsvoorzieningen tijdens reizen van de koning. Deze zullen vooral handig zijn tijdens openbare autocolonnes en zijn aanwezigheid in open gebieden. Door het groot aantal burgers dat altijd op de been is krachtiger en moderner apparatuur nodig, zo oordeelden de diensten. 

Het totale kostenplaatje is niet bekendgemaakt door de krant.

© Redactie 2015
marokko
veiligheid
defensie
mohammed vi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?