Minister Marokko: uitzenden optreden JLO onaanvaardbaar

marokko
48
1 jun '15
Het boterde al niet, het botert nog steeds niet en het zal ook nooit boteren tussen de PJD-partij en televisiekanaal 2M.

Communicatieminister Mustapha El Khalfi heeft hard uitgehaald naar televisiezender 2M (dat een staatsbedrijf is) en personen die om zijn opstappen vroegen naar aanleiding van het optreden van Jennifer Lopez. El Khalfi reageerde op zijn Twitter-account, zeggende dat de uitzending met de Amerikaanse diva tijdens Mawazine onaanvaardbaar is. Mogelijk is de uitzending zelfs onwettig, zeker gezien haar uitdagende manier van dansen.

Volgens velen was de combinatie kleding, dans en tekst meer een erotische show dan een kunstzinnige uiting. Veel gebruikers op Twitter eisten het aftreden van de minister omdat belastinggeld voor dit soort doeleinden worden 'misbruikt'. Anderen vinden het weer een prima zaak dat 2M er een live-uitzending aan wijdde. Zij hekelden ook de dubbele standaard van de overheid.

Critici vroegen zich af waarom Jennifer Lopez wel getoond mag worden, terwijl de film Much Loved verboden is. El Khalfi gaat nu met de audiovisuele autoriteit van Marokko praten over de kwestie. Ook wil hij met de ethische commissie van 2M spreken over de uitzending. 

Ontslag Hoewel El Khalfi zich nu tegen de uitzending spreekt ligt ontslag altijd op de loer na incidenten. In Marokko werd de minister van Sport ontslagen toen het veld in het stadion van Rabat niet om aan te gluren was tijdens het WK voor Clubs. De beschamende vertoning kostte hem uiteindelijk zijn baan.

© Redactie 2015
marokko
mustapha el khalfi
mawazine
jennifer lopez
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?