Tweede operatie voor Marokkaans jochie zonder gezicht

marokko
3
29 jun '15
Yahya El Jabaly is een Marokkaans kind dat zonder gezicht werd geboren.

Fatima Baraka, woonachtig in Melbourne, zag de schrijnende situatie van Yahya en besloot in te grijpen. Ze kreeg een team van artsen zo ver om hem te opereren. Inmiddels is Yahya met zijn ouders in Australië en heeft hij twee operaties achter de rug. De tweede vond onlangs plaats en duurde maar liefst negentien uur. Dat had hem zijn leven kunnen kosten maar het nieuws is vooral positief. 

Professor Tony Holmes van het Royal Children's Hospital is erin geslaagd om Yahya een gezicht te geven. Tijdens de operatie werden vrijwel alle botten in zijn gezicht gebroken om ze op de juiste plaats te zetten. Ook kreeg hij een neus en is het immense gat in zijn gezicht opgevuld. Hoewel Yahya nog wat operaties nodig heeft is er nu al een wereld van verschil te zien. 

De ouders van Yahya barstte net als Baraka in tranen uit toen ze hun zoon zagen. Hun lieveling had ineens een gezicht. Artsen van het ziekenhuis lieten weten dat de operatie fataal kan zijn, maar dat Yahya een grote kans maakt om binnenkort als normaal kind door het leven te kunnen gaan. 

© Redactie 2015
marokko
yahya el jabaly
australië
melbourne
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?