Marokko grijpt in en geeft Afrikaanse krakers 24 uur

marokko
37
30 jun '15
Migranten uit de Sub-Sahara hebben in Tanger en andere delen van Marokko honderden, zo niet duizenden, appartementen gekraakt.

Dat zijn veelal woningen die leeg staan omdat de eigenaren in Europa wonen. Voor de migranten een perfecte optie om onderdak te krijgen. Lokale bewoners zijn echter in actie gekomen en eisen van de autoriteiten dat ze in actie komen. Volgens een verklaring van het ministerie van Binnenlandse Zaken hebben de krakers 24 uur gekregen om de appartementen die zij illegaal bezetten te verlaten. 

Dit geldt vooralsnog voor de wijk Boukhalef in Tanger. Mochten krakers de appartementen niet verlaten, is de overheid genoodzaakt in te grijpen, zo valt te lezen. In de wijk komt het regelmatig tot onregelmatigheden tussen Marokkanen en migranten uit de Sub-Sahara. Lokale bewoners zeggen dat de migranten voor ordeverstoring, prostitutie en alcoholmisbruik zorgen in de buurt. 

Volgens onderzoek worden 500 appartementen in Tanger illegaal bezet. In deze appartementen wonen soms twintig mensen. Dat zorgt ervoor dat Europese Marokkanen bij binnenkomst van hun vakantieappartementen worden geconfronteerd met enorme ravages.

© Redactie 2015
marokko
tanger
krakers
uitzetting
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?