Toeristen gerustgesteld: 'Marokko is veilig'

marokko
42
2 jul '15
De Marokkaanse toerismeminister heeft toeristen die naar Marokko willen reizen gerustgesteld door te stellen dat Marokko veilig is.

Lahcen Haddad gaat zelfs verder dan dat: 'Marokko is een veilig land, veiliger dan sommige Europese bestemmingen', zegt hij tegen het Spaans persbureau EFE. Hij reageerde daarmee op de vraag of een Tunesië-scenario mogelijk is in Marokko. Daarop antwoordde de minister dat Marokko 'altijd een uitzondering is geweest in de moslimwereld'. Het hoofd van de Marokkaanse toerismesector zegt dat er geen annuleringen zijn, maar dat het aantal reserveringen wel stagneert. 

Daarbij moet wel gezegd worden dat het jaar op toeristisch gebied minder goed is begonnen, met een daling van omzet van 6,4% tussen januari en mei. Dat is volgens de minister te wijten aan het feit dat toeristen minder uitgeven dan verwacht. Hij ziet overigens de Franse markt als vitaal voor de toerismesector. 17% van alle toeristen (zo'n 1,8 miljoen bezoekers) is Frans. Spanjaarden vormen de tweede grootste groep met 7% terwijl de Britten goed zijn voor 5% van alle toeristen. 

Om de aantrekkelijkheid voor Marokko te doen groeien wil de minister de toerismemarkt laten weten dat Marokko een veilige bestemming is in het Middellandse Zeegebied.

© Redactie 2015
marokko
toerisme
terrorisme
lahcen haddad
reizen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?