Rustige nacht in Haagse Schilderswijk

algemeen
0
4 jul '15
In tegenstelling tot afgelopen nachten is in het in de nacht van vrijdag op zaterdag rustig gebleven in de Haagse Schilderswijk.

Op het Hobbemaplein waren aan het begin van de nacht enkele tientallen jongeren, maar geen van hen maakte aanstalten om te rellen. Rond 01.30 uur was het plein zo goed als leeggelopen.

Buurtbewoners in gele hesjes hielden de wacht op het plein en grepen in zodra het onrustig dreigde te worden. Ze spraken met jongeren om onrust te voorkomen. De politie was wel aanwezig, maar hield zich afzijdig en hield het plein in de gaten.

De Schilderswijk was vier nachten op rij het toneel van flinke rellen naar aanleiding van de dood van Mitch Henriquez. De Arubaan kwam zeer waarschijnlijk om door zuurstofgebrek dat hij opliep tijdens het politieoptreden bij zijn arrestatie.

In de nacht van donderdag op vrijdag arresteerde de politie een kleine tweehonderd mensen. De meesten werden opgepakt om dat ze het samenscholingsverbod negeerden.

Zaterdag wordt in Den Haag een stille tocht gehouden voor Henriquez. Nabestaanden houden om 17.30 uur een herdenkingsmars van station Den Haag Moerwijk naar het Zuiderpark.

© ANP 2015
schilderswijk
stille tocht
den haag
mitch henriquez
politie
rellen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?