Vrouw in Marokko 'trouwt' met dode man

marokko
13
4 jul '15
In Kenitra staat een vrouw terecht in een van de meest vreemde zaken ooit in Marokko.

Assabah maakt melding van een proces waarin een vrouw terecht staat voor een bijzondere vorm van fraude. Ze trouwde namelijk met haar dode verloofde om recht te hebben op zijn erfenis. Het trouwen vond twee dagen na de dood van de man plaats. Naast de vrouw zou de politie graag een medeplichtige willen spreken. Hij deed zich voor als de verloofde om het huwelijk te voltooien. 

Weduwe Toen de verloofde om het leven kwam bij een verkeersongeluk deed de vrouw er alles aan om als 'echtgenoot' op te treden. Zo bezocht ze zijn begrafenis en deed zich voor als verdrietige weduwe. De broer van de overledene vond het zaakje stinken en deed vervolgens zijn beklag bij de politie. Zijn broer wilde daadwerkelijk met de jongedame trouwen maar het huwelijk was alles behalve afgerond. 

De vrouw viel echter door de mand toen ze haar huwelijk wilde bewijzen met een huwelijksakte. Ze liet het document zien aan de familie, maar daarop stond dat het stel twee dagen na de dood van het slachtoffer trouwde. Ze staat terecht voor fraude en het vervalsen van documenten.

© Redactie 2015
marokko
kenitra
bizar
trouwen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?