Britten boos om man met Daesh-vlag in Londen

buitenland
6
6 jul '15
Op sociale media hebben Britten hun onvrede geuit over het uitblijven van arrestatie van een man die met een vlag van Daesh langs het Britse parlement heeft gelopen.

Op zijn schouders had hij een kindje, dat met een kleinere versie van de omstreden vlag zwaaide. Daarover berichtte de Britse krant The Guardian. De politie heeft de man gezien en aangesproken. Hij werd niet gearresteerd omdat hij niets deed dat tegen de wet was. Het dragen, meenemen of tonen van een embleem of vlag is volgens de autoriteiten niet strafbaar. 

"Het steunen of lid zijn van Daesh is onwettig, maar het is geen misdaad het idee van onafhankelijkheid uit te dragen", aldus de politie. Britten hebben kritiek geuit op het handelen van de politie, nadat een foto van de man op internet was verschenen. Ze vinden het niet kunnen dat iemand ongestraft rondloopt met een vlag die wordt gebruikt door een terreurbeweging.

Het incident ligt bijzonder gevoelig, nadat bij een terreuraanval in Tunesië onder anderen dertig Britten werden doodgeschoten. Dinsdag wordt in Engeland een aanslag op een metrostation herdacht. Die aanslag, tien jaar geleden, kostte 52 mensen het leven.

© ANP 2015
daesh
isis
vlag
groot-brittannië
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?