Casa Sky en de ellende met spooktickets naar Marokko

marokko
22
12 jul '15
Consumentencentra krijgen tientallen meldingen binnen met klachten van consumenten over ticketmaatschappij Casa Sky.

De Duitse ondernemer biedt vliegtickets aan naar Nador en dat voor spotprijzen. Honderden Nederlandse- en Belgische Marokkanen kunnen hun reis naar Marokko echter vergeten want Casa Sky verkoopt zogenoemde spooktickets. Casa Sky meldt dat alle vluchten in juli zijn geannuleerd en dat klanten contact op kunnen nemen voor terugbetaling of omboeking. Contact opnemen is echter onmogelijk. 

De Duitse website verkocht honderden tickets naar vooral Nador. De verslagenheid was dan ook groot toen Marokkanen hoorden dat hun reis is geannuleerd. Het Europees Consumenten Centrum ontving veel klachten en ook zijn er aangiftes gedaan bij de politie. Oplettende consumenten konden direct zien dat er iets niet klopt. Zo staat er op reisdocumenten niet welke luchtvaartmaatschappij hen naar de bestemming brengt en ook de prijs blijkt te mooi om waar te zijn. 

Ook staat een fictief vluchtnummer dat niet te linken is aan een luchtvaartmaatschappij. Sommige reizigers wisten Casasky te bereiken en kregen te horen met welke maatschappij ze zouden vliegen. Uit navraag bij Schiphol bleek echter dat de maatschappij niet bekend is bij hen. Ook constateert het Europees Consumenten Centrum dat er veel niet klopt aan de website van Casa Sky. 

Zo kunnen klanten in het Nederlands boeken, maar zijn de algemene voorwaarden waar zij mee moeten instemmen in het Duits. Volgens Europese regels mag dit niet. Gedupeerden kunnen met de consumentenorganisatie contact opnemen voor gratis hulp en advies. De Nederlandse, Belgische en Duitse Europees Consumenten Centra onderzoeken de zaak momenteel. 

Dringend advies: heb jij met een creditcard geboekt? Neem dan contact op met de creditcardmaatschappij en laat het geld terugstorten. Dien bovendien een klacht in bij het Europees Consumenten Centrum.

© Redactie 2015
marokko
casasky
vakantie
reizen
toerisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?