Israëliërs vragen FC Barcelona deal met Qatar te beëindigen

sport
75
14 jul '15
Een Israëlische ngo heeft een opmerkelijk beroep gedaan bij de president van FC Barcelona Josef Maria Bartomeu om de sponserdeal met Qatar te stoppen.

Momenteel heeft de Spaanse topclub Qatar Airways als shirtsponsor en dat ziet de Shurat Hadin-Israël Law Center graag veranderen. Volgens de zionistenvereniging is het immoreel om financiering te ontvangen van een land dat terroristische organisaties steunt. De organisatie stuurde gisteren een brief met daarin de uitleg naar voorzitter Bartomeu. Barcelona heeft ook sponsordeals met Qatar Sports Investment Authority en Qatar Airways. 

Volgens de Israëliërs is Qatar een van 's werelds 'meest toonaangevende voorstanders van het internationaal terrorisme en steunt het Hamas en IS'. Shurat Hadin stelt zelfs dat Qatar honderden miljoenen aan Hamas doneerde voor de vernietiging van Israël. 

Arabische centen Barcelona ontvangt elk jaar rond de negentig miljoen dollar van Qatarese overheidsinstellingen. In 2011 tekende het daartoe een sponsorovereenkomst met Qatar Sports Investment Authority ter waarde van 200 miljoen dollar. In 2016 zal de deal waarschijnlijk vernieuwd worden. Deze vernieuwing is overigens een belangrijk thema geworden bij de presidentsverkiezingen van de club. 

Joan Laporta is een van de kandidaten en wil de deal absoluut niet verlengen. Shurat Hadin-Israël Law Center roept zowel Bartomeu als Laporta op om publiekelijk te beloven de deal te stoppen.

© Redactie 2015
zionisten
fc barcelona
qatar
opmerkelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?