Zo kan het ook: Marokkanen zamelen geld in voor agent voor reis naar Mekka

marokko
25
22 jul '15
De relatie tussen burgers en politie is overal ter wereld niet altijd even goed. Dat het ook anders kan bewijst een groep burger en politieagent Rachid Lakad.

Rachid Lakad is uitgegroeid tot een zeer bekende verkeersagent onder de lokale bevolking van Salé. Hij werkt al 25 jaar in het centrum van de stad en staat bekend om zijn goedheid. Jonge Marokkanen hebben zich verenigd om hem te eren voor zijn diensten. Op Facebook werd een campagne gelanceerd om fondsen te werven voor Rachid's droom. Hij koestert de vurige wens om de Umrah te verrichten, de islamitische (kleine) bedevaart naar Mekka. Die wens wil hij voor zijn pensioen nog vervullen. 

Beste agent De oproep op Facebook werd echter weggehaald nadat Rachid de nodige vragen kreeg over de fondsenwerving. Ayoub El Hassani is de oprichter van de pagina en de actie en zegt in gesprek met Moroccoworldnews dat het bericht inderdaad weg is. Dat gebeurde op verzoek van de vrouw van de agent. Volgens haar is de werving niet meer nodig omdat het politiekorps beloofde Rachid te helpen en zijn reis te betalen. 

De 22-jarige Ayoub besloot de campagne eerder te lanceren omdat hij wist dat Rachid niet in staat is om zijn wens zelf te vervullen. 'In tegenstellingen tot rijke verkeersagenten die veel geld verdienen met steekpenningen, heeft Rachid nog nooit smeergeld ontvangen. Hij bezit nauwelijks een huis na 25 jaar dienst.' Volgens hem is hij dan ook de beste politieagent van Salé. 

Liefdadigheid 'Hij liet ons zien hoe goed een politieman kan zijn met mensen. Rachid is vooral enthousiast in zijn hulp als het gaat om gehandicapten die de weg moeten oversteken.' Bovendien lacht hij altijd, en dat is - zoals jullie vast weten - een zeldzaamheid in Marokko. 'Om die redenen wilden we hem eren', besluit Ayoub. 

Dat is met de hulp van zijn politiekorps niet meer nodig. Ook de politiechefs herkennen het verhaal achter de fondsenwerving en besloten de portemonnee te trekken.

© Redactie 2015
marokko
salé
opmerkelijk
rachid lakad
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?