Voormalig actrice Roseanne twittert over nazistisch Nederland
Roseanne Barr heeft voormalig GroenLinks-Kamerlid Arjan El Fassed op Twitter uitgemaakt voor nazi.
27 July 2015
shownieuws

De 62-jarige actrice en comédienne, dochter van Joodse ouders, haalt uit naar de politicus omdat hij medeoprichter is van nieuwssite The Electronic Intifada. Die site is volgens Barr racistisch. Volgens Barr, die wereldberoemd werd met haar eigen sitcom, zet El Fassed met de site het 'naziverleden van Nederland' voort. Barrs tweets zorgden voor nogal wat ophef. 

"Veel Nederlanders beschuldigen me ervan dat ik dronken ben omdat ik heb blootgelegd dat een Nederlander de antisemitische blog Electronic Intifada is gestart", twitterde ze maandag. Ook wees ze erop dat Nederlanders en de Nederlandse regering de Duitse nazi's maar al te graag hielpen tijdens de jacht naar joden. 
"In de VS ben je al snel een nazi", reageerde El Fassed op Twitter. Hij lijkt zich niet veel aan te trekken van Barrs tirade, maar blokkeerde haar wel. "Zo. Nu weer aan het werk." Barr twittert ondertussen door over antisemitisme in Nederland. De actrice, die in 2012 kandidaat was voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen en beweerde een gooi te willen doen naar het Israëlisch premierschap, schreef onder meer dat ze Nederland verantwoordelijk houdt voor de dood van Anne Frank. 

"De Nederlanders hebben Joden gedeporteerd." Van alle ophef lijkt Barr niet wakker te liggen. "Heel veel Nederlandse fanatici om te blocken! #Fun."

Iets met pot en zwarte ketel Barr krijgt op haar beurt ook veel kritiek te verwerken omdat ze nogal hypocriet en selectief is. Zo grijpt ze elke mogelijkheid aan om de mensenrechtenschendingen van de zionistenstaat Israël te beschermen. Denk daarbij aan het verdedigen van alle kindermoorden in Gaza. Ook Twittert ze vaak over Gaza, waar de mensen het 'lang niet zo slecht hebben', aldus Barr. 

© ANP 2015
roseanne barr
politicus
twitter
los angeles
arjan el fassed
premier
groenlinks
nederland
actrice
amerikaanse presidentsverkiezingen
anne frank
kamerlid
nieuws website
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi