Woedende menigte in Marokko lyncht vermeende dief (video)

marokko
62
27 jul '15
Een jongeman is in Hay Essourat in Casablanca op zaterdagavond overleden nadat hij door een woedende menigte werd toegetakeld.

Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan diefstal, meldt MWN. Vrijdag werd kort na de lynchpartij een video op YouTube gepubliceerd. Daarin is een man te zien met een bebloed hoofd. Ooggetuigen melden dat hij diepe wonden over zijn hele lichaam had. De menigte sloeg hem onder meer met stokken en gooide bakstenen op zijn hoofd. Hij werd nog naar een ziekenhuis in Casablanca gebracht, maar overleed daar zaterdag. Tijdens de aanval verloor hij onder meer één oog. 

Vaker Het is niet de eerste keer dat een dief door 'straatrechtvaardigheid' om het leven komt in Marokko. Vorige week werd een andere dief doodgeslagen bij een markt in Midelt. Dit soort incidenten doen ook denken aan een andere collectieve aanval in Fes. Daar werd een homoseksuele man eveneens belaagd door een woedende groep. Hij overleefde de aanval wel. Een politieman sprong tussen de groep en de man in en redde daarmee het leven. 

Eerder deze maand reageerde premier Abdelilah Benkirane op de verschrikkelijke trend. Hij waarschuwde daders niet voor eigen rechter te spelen en dat de overheid geen genade toont met deze daders. 'Niemand heeft het recht om op te treden als zelfbenoemde rechter of instantie voor gerechtigheid', zei hij tijdens een wekelijkse vergadering.

© Redactie 2015
marokko
casablanca
criminaliteit
lynching
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?