Heldin Amina (15) al zes weken vermist

algemeen
52
28 jul '15
De 15-jarige Amina El Bahmouti uit Capelle aan den IJssel wordt sinds 16 juni vermist en werd voor het laatst in haar woonplaats gezien.

Het meisje kwam vorig jaar in het nieuws nadat zij samen met haar vriendin Sara een 3-jarig jongetje redde van een zekere verdrinkingsdood in de Kralingse Plas. Destijds kreeg ze van KNV EHBO Zuid-Holland de Gouden Pleiser Award voor haar heldhaftige redding. Laaziza Ayadi is de moeder van Amina en wil zo min mogelijk kwijt, aldus Metro. 

Als ze wel iets zegt klinkt ze duidelijk en kalm: 'Dit is een privékwestie. Wel kan ik zeggen dat we, de politie en ik, heel hard aan het zoeken zijn. Ik weet in ieder geval dat ze nog leeft en dat ze ergens in Nederland is, maar als ouder maak je je natuurlijk zorgen. Ik zit in onzekerheid'. Woordvoerster Lilian van Duijvenbode is woordvoerster van de politie en zegt dat de zaak wordt onderzocht. 

De foto van het meisje is met alle agenten gedeeld en wordt de zaak dagelijks tijdens de briefing besproken. 'We weten dat Amina op 24 juli door haar eigen broer is gezien op de Oude Binnenweg in Rotterdam. Ze was toen samen met een jongen. Haar broer heeft daarop de politie gebeld, maar bij aankomst was Amina al gevlucht.'

© Redactie 2015
vermist
marokkaanse
amina el bahmouti
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?