Marokkaan in België steekt verloofde neer na ruzie over bruidsschat

marokko
71
29 jul '15
Het leven leek de dertigjarige Mohammed B. uit Marokko toe te lachen toen hij met een bruidsschat van 12.000 euro naar Antwerpen vertrok om met de 29-jarige Aziza te trouwen.

De forse bruidsschat bleek uiteindelijk voor veel ellende te zorgen. Het geld raakte snel op en bij een ruzie om het laatste briefje van 100 euro liep het uit de hand. Bij de ruzie greep Mohammed een mes waarna Aziza bijna doodgestoken werd. Het mes brak echter, anders had Aziza de aanval op 23 mei misschien niet overleefd. De openbare aanklager zegt tijdens het proces dat Mohammed stak om te doden, valt te lezen in HLN. 

'In de nek van de vrouw is zelfs een afgebroken stukje van het mes teruggevonden. De vrouw liep ook kwetsuren op aan haar handen, armen en aangezicht. Ze zat helemaal onder het bloed toen de politie arriveerde in het appartement in de Eric Sasselaan. Haar verloofde Mohammed, die illegaal in het land was, woonde bij haar in. Onder de radiator in het appartement heeft de politie een kapotgescheurd biljet van 100 euro gevonden', zegt hij.
Botsingen Aziza is een vrouw met lang zwart haar en die zich graag modieus kleed. Ze was gisteren bij het proces aanwezig om duidelijk te maken dat je niet zomaar iemand kan neersteken bij een ruzie. Het slachtoffer geeft eveneens aan dat de ruzie om het laatste 100 euro-briefje ging. De familie van Aziza zegt dat B. in zijn ouderwetse mentaliteit is blijven steken. Hij woonde nog maar kort in Antwerpen toen hij (terechte?) kritiek begon te leveren. 

Haar kleding was te uitdagend en hij had liever niet dat ze wijn dronk met haar vriendinnen. Bovendien waren haar seksuele eisen zeer ongewoon. Mohammed weigerde dat. De botsingen tussen het praktiseren van het geloof en de gewoontes van Aziza frustreerden hem. 

Andere kant De advocaat van de vermeende dader heeft echter een heel andere versie van de gebeurtenissen. Hij was de zorgzame man die geen geld verspilde. Voordat het huwelijk plaatsvond werden duidelijke afspraken gemaakt. 'Mijn cliënt kon geen kant uit', zegt de advocaat.

'Hij was illegaal en mocht hier niet werken. Door zijn huwelijk zou hij een arbeidskaart krijgen en zou hij eindelijk verlost zijn van zijn armoedig bestaan. Dat was de duidelijke afspraak tussen Mohammed en de familie van Aziza. Daarom ook bracht hij 12.000 euro uit Marokko mee. Maar wat voor hem lang een heldere hemel leek, veranderde op die 23ste mei plots in een hel. Het koppel kreeg ruzie over dat briefje van 100 euro. In het getrek scheurde het biljet plots doormidden. Mijn cliënt beweert dat zijn vrouw hem dan heeft aangevallen met een breekmes. Hij heeft zich verweerd en het mes afgenomen. In de schermutseling heeft de vrouw zich ook verwond.'

B. mocht tot slot zelf ook iets zeggen en bleef erbij dat zijn vrouw hem juist had aangevallen. De bewijzen in het dossier spreken dit tegen. Aziza verliet vol verbijstering de rechtszaal. De rechter doet morgen uitspraak. Mohammed B. riskeert zes jaar celstraf voor doodslag.

© Redactie 2015
marokko
marokkaan
belgië
antwerpen
huwelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?