Relschoppers Schilderswijk geïdentificeerd

algemeen
24
30 jul '15
Een zestienjarige vermeende relschopper uit de Haagse Schilderswijk heeft zichzelf gemeld nadat de politie woensdag foto's van verdachten had vrijgegeven.

Dankzij tips is van nog eens drie verdachten de identiteit inmiddels bekend. Dat heeft de politie donderdag bekendgemaakt. De jongen van zestien komt uit Den Haag. Hij is de eerste die zelf naar de politie is gegaan nadat hij zichzelf had herkend op de beelden. 

De politie plaatste woensdag foto's van tien mannen en jongens op politie.nl. Het zijn deelnemers aan de rellen die er van maandag 29 juni tot en met donderdag 2 juli waren in de Schilderswijk. De politie weet van zes van hen nog niet wie het zijn. De politie heeft naar aanleiding van de beelden tientallen tips gekregen.

De onrust begon na een protest tegen de dood van de Arubaan Mitch Henriquez. De fatale arrestatie van de man door agenten leidde tot woede.

Beelden verdachten
De komende weken zullen iedere woensdag beelden van tien verdachten worden vrijgegeven. Het gaat om verdachten van bijvoorbeeld stenen gooien naar de politie, brandstichting, opruiing en plundering van winkels. Tientallen relschoppers zijn eerder al opgepakt. De eerste verdachten zijn inmiddels berecht en bijna allemaal veroordeeld tot celstraffen.

In de Schilderswijk was in de week van de rellen ook nog een massale arrestatie wegens overtreding van het samenscholingsverbod.

© ANP 2015
politie
den haag
agenten
mitch henriquez
rellen
schilderswijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?