Fes komt met keiharde maatregelen tegen prostitutie en drank

marokko
39
31 jul '15
Gemeente Fes heeft onlangs nieuwe regels in het leven geroepen aangaande drank, restaurants en nachtclubs.

Met de nieuwe regels wil de stad de veiligheid doen groeien en rust doen wederkeren. Assabah meldt dat managers van lokale bars, restaurants en discotheken te horen hebben gekregen dat ze geen vrouwelijke 'barmannen' mogen aannemen of in mogen dienst hebben. Bovendien roept de gemeente op om geen alcohol aan minderjarigen te serveren en prostituees te weren in hun vestigingen. 

Vanaf heden heerst een streng beleid waarin overtredingen niet getolereerd worden. Bars moeten sluiten vanaf 23:00, restaurants die drank serveren om 01:00 en nachtclubs mogen na 03:00 niet meer open zijn. 

Woede Dat de gemeente met deze strenge regels komt is begrijpelijk. De stad gaat gebukt onder overlast van dronken feestvierders en onrust door prostituees en hun klanten. Toerismeprofessionals zijn echter woedend en hebben met verbijstering gereageerd op de nieuwe besluiten. Volgens hen zijn deze horecagelegenheden sterk afhankelijk van vrouwelijke bartenders en prostituees omdat ze klanten trekken. 

De Nationale Federatie van de Hotelindustrie in Marokko veroordeelde de maatregelen eveneens. Volgens de federatie zijn de regels niet goed voor de financiële gezondheid van hun bedrijven. Men vreest dan ook dat de tijdelijke economische daling verder zal inzetten. Deze bedrijven 'van plezier' hebben het al geruime tijd moeilijk door dalende toeristische activiteiten en overnachtingen.

© Redactie 2015
marokko
fes
prostitutie
nachtclubs
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?