Ontsnapte Ali B. weer vast in Nederland

marokko
0
3 aug '15
De Amsterdamse crimineel Ali B. (23) zit weer vast in Nederland nadat hij naar Marokko probeerde te vluchten.

Hij is vrijdag uitgeleverd, meldt het Openbaar Ministerie (OM) maandag. B. werd ruim een week geleden aangehouden in de Zuid-Spaanse havenplaats Algeciras. Hij was onderweg naar Marokko. De politie had toen al een kleine twee weken jacht op hem gemaakt na zijn ontsnapping uit de psychiatrische instelling Altrecht in Den Dolder.

B. had een celstraf gekregen van drie jaar voor geweld en wapenbezit. Hij zat die straf voor zijn tijdelijke overplaatsing naar de instelling in Den Dolder uit in de gevangenis in Zwolle. B. zou over vier maanden op vrije voeten komen, maar dat lijkt hij nu te hebben verspeeld. Hierdoor komt hij waarschijnlijk pas in november 2016 vrij.

Broer
B. is de broer van Anouar 'Popeye' B. (34) die dit jaar levenslang kreeg voor zijn rol bij de zeer gewelddadige dubbele liquidatie in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt eind 2012. Zijn advocaat Peter Plasman liet na de ontsnapping weten het van B. geschetste beeld overdreven te vinden. "Hij is afgeschilderd als geestesgestoord en levensgevaarlijk. 

En dat terwijl hij in een vrijwel open inrichting zat en over vier maanden zou vrijkomen. Bovendien had hij al eerder kunnen ontsnappen tijdens een ritje op een mountainbike." Privéredenen spelen volgens Plasman een rol bij de ontsnapping.

© ANP 2015
marokko
ali b
den dolder
altrecht
ontsnapping
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?