Vrouw drinkt 28 blikjes Red Bull per dag, dit is wat er gebeurde

buitenland
125
4 aug '15
De Ierse Lena Lupari is verslaafd aan Red Bull en knalt er dagelijks 28 achterover. Dat heeft haar gezondheid ernstig aangetast.

Volgens Spitsnieuws kwam de verslaafde tientallen kilo's aan en begint ze blind te worden. Dat is niet zo gek, gezien de 3000 calorieën en zeven liter energiedrank die de 26-jarige werkloze moeder dronk elke dag. Op een gegeven moment voelde ze zich niet zo lekker: 'Ik had al vijf jaar last van migraine en hoofdpijn, maar ik negeerde het gewoon en slikte pijnstillers', aldus de moeder. 

In koken had de moeder van drie jonge kinderen - waarvan één gehandicapt is - ook bijna nooit zin. 'Ik heb geen tijd om te koken dus ik haal meestal wat fastfood'. Op een gegeven moment woog Lena 165 kilo en gaf ze maandelijks 600 euro uit aan de drankjes. In juni zakte ze plotseling in elkaar. Artsen constateerden idiopathische intracraniële hypertenise bij de vrouw. 

Hardleers Dat is een zeldzame aandoening waarbij verhoogde druk op de hersenen komt. Daardoor is de kans groot dat ze binnenkort niet meer kan zien. Sinds ze in het ziekenhuis ligt is ze twaalf kilo afgevallen en mag ze geen Red Bull drinken. Blij is ze echter niet en stelt eisen. 'Ik wil geen maagverkleining, maar ik wil dat de Nationale Gezondheidsdienst bootcamp-lesjes voor mij betaalt. Alleen zo hoef ik niet geopereerd te worden en zal ik ooit weer gezond worden.' 

Mocht Lena haar leven beteren kan de zwelling in haar hersenen afnemen en zou ze haar beginnende blindheid het hoofd kunnen bieden.

© Redactie 2015
red bull
gezondheid
lena lupari
opmerkelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?