Politie schiet op doorgedraaide man in asielzoekerscentrum

algemeen
0
13 aug '15
Agenten hebben donderdagochtend een doorgedraaide man neergeschoten in een asielzoekerscentrum aan de Amstelstraat in het Gelderse Winterswijk.

Hij is zijn been geschoten en naar een ziekenhuis gebracht, aldus de politie. Over zijn toestand is nog niets bekend.Volgens de politie verbleef de man in het azc. Omroep Gelderland zegt dat het gaat om een 27-jarige man uit Kameroen gaat. Het is niet bekend waardoor hij door het lint ging. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) liet aan de regionale omroep weten dat de man een brandblusser had gepakt en een paal uit de grond had gerukt. 

Daarmee wilde hij mensen te lijf gaan.Volgens de politie vormde hij een gevaar voor de omgeving. De agenten losten eerst een waarschuwingsschot en schoten daarna gericht.In het azc in Winterswijk is plaats voor vijfhonderd bewoners. Het complex aan de Amstelstraat is in het begin van deze eeuw speciaal voor de opvang van vluchtelingen gebouwd. Het centrum bestaat uit zelfstandige wooneenheden, die later eventueel ook geschikt zijn als senioren- of starterswoningen.

© ANP 2015
winterswijk
politie
coa
politiegeweld
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?