Bejaarde vrouw smokkelt hasj uit Marokko naar Spanje

marokko
3
31 aug '15
Een 77-jarige Spaanse vrouw is vorige week in Tarifa gesnapt toen ze heel wat hasj vanuit Marokko naar Spanje wilde smokkelen.

De Spaanse douane vond het nogal vreemd dat de vrouw alleen reisde en uit controle bleek dat ze wel vaker alleen naar Marokko reisde. De vrouw kreeg vervolgens vraag na vraag van de nieuwsgierige ambtenaren. Ze reageerde hier nogal 'ongeduldig' op waarna de douane haar besloot te fouilleren. Ze bleek ruim honderd bolletjes hasj op haar lichaam te hebben geplakt. 

Dat was goed voor ruim één kilo hasj. De bejaarde drugssmokkelaar komt uit Cordoba en zal voorlopig niet huiswaarts keren. Ze is in hechtenis genomen en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden voor drugssmokkel. Een onderzoek is ingesteld om de nodige vragen beantwoord te krijgen. Wellicht handelde de vrouw niet alleen en smokkelde ze de drugs in opdracht van iemand anders. 

Een oud vrouwtje als smokkelaar gebruiken is in het verleden wel vaker voorgekomen. Drugshandelaren zien in hen de perfecte smokkelaars omdat ze onschuldig ogen en als ze eventueel gepakt worden zijn de rechters over het algemeen mild door de hoge leeftijden.

© Redactie 2015
marokko
spanje
tarifa
drugssmokkel
opmerkelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?