Politie Marokko krijgt honderden nieuwe voertuigen

marokko
23
1 sep '15
Abdellatif Hammouchi, hoofd van de Marokkaanse directie van Nationale Veiligheid (DGSN), heeft grote plannen om het wagenpark van de Marokkaanse politie te moderniseren en te vernieuwen.

Eerste stap hierin is de aankoop van honderden nieuwe politievoertuigen, meldt Assabah. Deze nieuwe wagens krijgen een nieuwe logo, nieuw ontwerp voor de politieauto's en andere kleuren dan gebruikelijk. Binnenkort moeten de nieuwe auto's al op de Marokkaanse wegen te zien zijn. De upgrade volgt na enkele incidenten in het politiedepot. 

Deze nieuwe auto's hebben aantrekkelijkere kleuren en de teksten zijn beter leesbaar. Daarmee moet de aandacht van burgers sneller getrokken worden. Volgens de krant wil DGSN ook nieuwe motoren kopen om de veiligheid weer een stukje te verhogen en om de strijd tegen criminelen beter aan te kunnen gaan. Sinds Hammouchi op 15 mei 2015 werd aangesteld als hoofd van DGSN zijn er veel positieve verbeteringen doorgevoerd. 

Zo is hij bezig met het vernieuwen van de politiematerialen, maar maakt hij ook korte metten met agenten die hun werk niet doen. In Rabat schenen 300 spookagenten te zijn, die wel salaris ontvangen maar geen werk leveren. Hammouchi nam direct maatregelen toen hij dit ontdekte. Een ander belangrijk punt is dat hij de service en vriendelijkheid van agenten wil verbeteren.

© Redactie 2015
marokko
politie
abdellatif hammouchi
veiligheid
justitie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?