Arabisch loopwonder rent zonder schoenen tijdens WK Atletiek (video)

sport
4
2 sep '15
Abdullah Al-Qwabani heeft afgelopen week lof geoogst voor zijn loopvermogen tijdens de 5000 meter voor mannen bij de Wereldkampioenschappen Atletiek in Beijing.

Al-Qwabani kwalificeerde zich voor de wedstrijd van 26 augustus. Dat mag al een prestatie van formaat genoemd worden omdat de hardloper slechts zestien jaar is en pas een jaar geleden begon met trainen. Hij was tevens de enige vertegenwoordiger van Jemen tijdens het WK. 

Blote voeten Al-Qwabani haalde de sportpagina's door zijn leeftijd en zijn beslissing om op blote voeten de wedstrijd te voltooien. Hij eindigde weliswaar als laatste maar noteerde een persoonlijk record van iets meer dan zestien minuten. Tegenover Xinhua, een Chinees staatspersbureau, doet hij verhaal: 'Ik begon een jaar geleden met trainen en hou van het lopen op blote voeten. Het voelt goed om de grond te raken'. 

Hij mocht zijn land vertegenwoordigen omdat hij in Jemen de snelste was op de vijf kilometer. Hoewel hij geen Engels of Chinees spreekt wist hij het interview toch te voltooien. Hij gebruikte daarvoor de vertaalapp op zijn smartphone. Blootsvoets wedstrijden lopen is lastig en slopend voor het lichaam, maar er zijn geen spelregels die dat verbieden.

© Redactie 2015
opmerkelijk
wk atletiek
china
beijing
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?