Opnieuw Marokkaan neergeschoten door Algerijnse grenswacht

marokko
76
2 sep '15
Een Marokkaanse burger is afgelopen maandag door Algerijnse grenswachten in zijn been geschoten tijdens het oversteken van de grens.

Volgens Le360 werd het slachtoffer in de avond opgenomen in het al-Farabi ziekenhuis in Oujda. Dezelfde bron meldt dat het medisch personeel van het ziekenhuis alle nodige zorg gaven die hij nodig had. Artsen waren in staat om een kogel uit zijn been te halen. Het slachtoffer staat wellicht bekend als brandstofsmokkelaar. Het is niet bekend of hij tijdens de grensovergang daadwerkelijk verboden handelswaar bij zich had. 

Hoewel de man als smokkelaar te boek staat spreken Marokkaanse bronnen van een 'genadeloze' actie. Het is niet de eerste keer dat een Marokkaanse burger Algerijnse kogels te verwerken krijgt. Vorig jaar werd een andere Marokkaan neergeschoten toen hij in de buurt van zijn huis in een wijk in Oujda zat. Zijn huis staat op de Marokkaans-Algerijnse grens. 

Hij deed niets verkeerds op dat moment. Ondanks de internationale verontwaardiging en de ontstane diplomatieke rellen tussen Marokko en Algerije vertikte het buurland van Marokko het om excuses aan te bieden. Sterker nog: de Algerijnse autoriteiten benadrukten dat ze er alles aan zullen doen om hun grenzen te beschermen tegen drugssmokkelaars.

© Redactie 2015
marokko
algerije
oujda
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?