Portugees smokkelt Marokkaanse (19) in kofferbak

marokko
18
2 sep '15
Vorige week hebben Spaanse douaniers een Portugees gearresteerd nadat hij een poging deed om een Marokkaans meisje het land in te smokkelen.

Volgens Ceuta Actualidad werd het meisje verborgen in de kofferbak van een auto van een Portugese toerist. De jongedame zat goed verstopt tussen pakketten en zakken. Desondanks konden de ambtenaren de mensensmokkel voorkomen. Het zou gaan om een man van minstens 65 jaar. Hij riskeert nu een zware celstraf voor mensensmokkel. 

Volgens agentschap Frontex werden vorig jaar ongeveer 7.000 illegalen onderschept die zonder juiste documenten Spaans grondgebied wilden bereiken. In een soortgelijke smokkel overleed vorige maand een Marokkaanse man. De 27-jarige man zat uren opgeborgen in een koffer vanuit Melilla naar de Spaanse stad Almeria. Zijn broer was de bestuurder. 

In mei deed een Marokkaanse vrouw hetzelfde met een achtjarig jongetje uit Ivoorkust. Hij overleefde het wel en heeft inmiddels een verblijfsvergunning gekregen om bij zijn moeder in Spanje te zijn.

© Redactie 2015
marokko
spanje
portugal
mensensmokkel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?