Wat bezielde jeugdige dader Turks familiedrama Veghel?

algemeen
6
3 sep '15
Wat bezielde de 17-jarige jongen uit Veghel die dinsdag werd opgepakt voor betrokkenheid bij de dood van zijn moeder (50), zijn oma (67) en zijn 10-jarige zusje?

Dat is de grote vraag die veel inwoners van de Brabantse plaats zich woensdag stellen. In de plaats is met veel verbijstering en verdriet gereageerd op het drama. De politie is nog volop bezig met het verhoren van de jongen en kan nog niets zeggen over een motief. Ook over de manier waarop de vrouwen en het meisje om het leven zijn gekomen, zwijgt de politie vooralsnog. De technische recherche is waarschijnlijk nog dagen bezig met onderzoek in de woning aan de Fazantendonk waar de slachtoffers van Turkse afkomst dinsdag dood werden gevonden.

Burgemeester Ina Adema sprak 's morgens met nabestaanden van de slachtoffers en was dinsdagavond bij een bijeenkomst voor omwonenden. Volgens haar woordvoerster is de buurt ,,verdrietig en geraakt''. Ook spraken veel mensen hun verbazing uit. ,,De getroffen familie was in positieve zin bekend en stond te boek als een gewoon gezin.''Geschrokken,,Iedereen is geschrokken van wat er is gebeurd, iedereen is verdrietig'', reageerde een bestuurslid van de Selimiye-moskee. 

,,De slachtoffers komen uit onze gemeenschap. Veghel is niet groot, ik zag hen regelmatig. Maar wat voor problemen er mogelijk in de familie speelden, weten wij niet.''

© ANP 2015
veghel
familiedrama
moord
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?