Verdachte brute verkrachting aangehouden

algemeen
3
3 sep '15
De politie in Amsterdam heeft donderdag een 28-jarige man aangehouden voor de gewelddadige verkrachting, mishandeling en beroving van een 75-jarige vrouw deze zomer.

De man is een bekende van politie en justitie, onder meer vanwege vermogensdelicten en een eerder gepleegd ernstig geweldsmisdrijf.De recherche kwam de verdachte op het spoor via DNA-onderzoek. Het aangetroffen DNA van de man bleek in de landelijke databank te zitten, waarop zijn identiteit bekend werd. Volgens de politie duurt het enkele weken voordat de uitslag van DNA-monsters met zekerheid bekend is. De politie verrichte vervolgens op verschillende adressen huiszoekingen.

De vrouw liet op vrijdag 31 juli haar hondjes uit op het Helmersplantsoen in Amsterdam-West, toen ze een onderdoorgang in werd getrokken. Na de brute verkrachting, waarbij de vrouw hoofd- en rugletsel opliep, beroofde de man haar van haar sieraden. Een getuige hoorde de vrouw gillen, waarop de politie werd gealarmeerd. De man vluchtte te voet.

De politie verspreidde onlangs een compositietekening van de man en bracht de zaak onder de aandacht in opsporingsprogramma's. Hierop kwamen meer dan tachtig tips binnen. Justitie zei 8500 euro over te hebben voor de tip die zou leiden tot de oplossing van de zaak.

© ANP 2015
amsterdam
politie
verkrachting
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?