Jonge Marokkanen krijgen doodstraf voor fatale snelwegroof

marokko
19
3 sep '15
De Marokkaanse Vereniging voor de Rechten van de Mens (AMDH) heeft gemeld dat er opnieuw gevallen van doodstraf zijn uitgesproken door Marokkaanse rechters.

De doodstraf is in Marokko al lange tijd niet uitgevoerd maar wordt door rechters toch uitgesproken. Vaak resulteert dat in een levenslange celstraf zonder vervroegde vrijlating. Twee jonge Marokkanen van 24 en 26 kregen een dergelijke straf in de rechtbank van Marrakech. Zij werden schuldig bevonden voor moord en criminele samenzwering. Ze maakten er een gewoonte van om tussen Marrakech en Agadir mensen te beroven. 

De twee stonden op een brug om vervolgens grote stenen naar auto's te gooien. Eenmaal gestopt sloegen ze hun slag. In april 2014 ging het echter mis. Toen ze een stuk steen naar een auto gooiden landde deze op de auto van een compleet gezin. De bestuurder verloor de macht over het stuur waardoor de auto van de weg raakte. Alle inzittenden - een compleet gezin - kwamen te overlijden. 

Volgens de rechter was er slechts één passende straf: de doodstraf voor beiden. Mensenrechtengroeperingen strijden al jaren voor het afschaffen van de staf.

© Redactie 2015
marokko
amdh
marrakech
criminaliteit
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?