Marokko verbiedt gokreclames

marokko
13
3 sep '15
De Marokkaanse regering heeft het na jaren van proberen eindelijk voor elkaar gekregen om gokreclames te verbannen van alle audiovisuele media.

Dat maakte de Marokkaanse minister van Communicatie en regeringswoordvoerder Mustapha El Khalfi bekend. Hij was hoogstpersoonlijk betrokken bij de totstandkoming van het verbod, meldt Akhbar Al Yaoum. In het verbod staat dat reclames voor loterijen en gokken verboden zijn in openbare en particuliere radio- en televisieuitzendingen. El Khalfi vroeg in 2012 om een compleet verbod voor dergelijke advertenties maar stuitte toen op veel verzet bij openbare televisiezenders. 

Hij dreigde zelfs ontslag te nemen. Volgens een rapport zouden de gokbedrijven veel winst maken omdat ongeveer één miljoen Marokkanen voortdurend werden geconfronteerd met het gokken. Iets wat voor veel ellende zorgt in Marokko. Volgens El Khalfi is de wet goed om de ethiek binnen de mediasector te verhogen. Vooral het beeld van vrouwen zal daar beter op worden en minderjarigen worden beschermd. In deze reclames fungeren vrouwen vaak als lustmiddel.

© Redactie 2015
marokko
gokken
haram
islam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?