Zwarte magie Marokko: meisje dood na drinken kruidendrankje

marokko
17
3 sep '15
'Helderzienden', verkeerde imams en kruidendokters blijven voor problemen zorgen in Marokko.

Door onwetendheid gaan tienduizenden Marokkanen dagelijks op bezoek bij zogenaamde imams en anderen die ernstige problemen oplossen. Deze mensen doen echter niets anders dan zwarte magie (sihr) toepassen en vergroten zodoende het probleem, om maar te zwijgen over de islamitische 'verkeerdheid' in dergelijke praktijken. Dat deze figuren levensgevaarlijk kunnen zijn blijkt uit een nieuw geval in Ahfir, regio Oujda. Een meisje overleed daar nadat ze een kruidendrankje dronk die een helderziende had voorgeschreven. 

Het zou gaan om een grote hoeveelheid, meldt de krant Al Akhbar. Het meisje was vijftien jaar en zat op school. Ze werd bewusteloos aangetroffen in het huis van de helderziende. De dader beweerde dat de situatie van het meisje zal verbeteren omdat het effect van de kruiden nog komt. Dat bleek echter een grove leugen, het meisje overleed. 

Korte tijd later arriveerde de politie, die de oplichter arresteerde. De vijftiger is vastgezet en is vastgezet in afwachting van het onderzoek van justitie. 

© Redactie 2015
marokko
oujda
sihr
zwarte magie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?