Marokkaanse agenten helpen politie in Belgie

marokko
28
5 okt '15
Marokkaanse agenten zullen volgend jaar in België hun Belgische collega's ondersteunen in moeilijke wijken in Brussel en Antwerpen

"Een soort Erasmus-programma voor politieagenten", zo noemt minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) het uitwisselingsproject tussen de Belgische en de Marokkaanse politiediensten.

Het uitwisselingsproject is een van de concrete resultaten van het recente bezoek van minister Jambon aan Marokko."Zowel de Antwerpse politie als de Marokkaanse diensten hebben heel wat ervaring op het vlak van radicalisering en extremisme", zegt Olivier Van Raemdonck, woordvoerder van de minister van Binnenlandse Zaken.

"De bedoeling van het uitwisselingsproject is om te leren van elkaars methoden en technieken. De Marokkaanse politie wordt bijvoorbeeld geregeld geconfronteerd met het probleem van het salafisme. Zij benaderen dat probleem vanuit een eigen, culturele invalshoek. Voor de Antwerpse politie kan het interessant zijn om te ervaren hoe hun Marokkaanse collega’s daarmee omgaan. Voor de Marokkaanse agenten kan het dan weer leerrijk zijn om te zien hoe men in Antwerpen in contact treedt met gewezen Syriëstrijders." Wanneer de Marokkaanse agenten precies in het Antwerpse straatbeeld zullen verschijnen, is nog niet helemaal duidelijk. "Wellicht in de loop van volgend jaar" zegt Van Raemdonck.

De Belgische politie ook zelf ook naar Marokko afreizen de komende maanden om voor een paar weken ervaring op te doen in een "overwegend islamitisch land". "Het is bekend dat onze agenten niet altijd op de beste manier reageren bij het werken in buurten.", aldus Van Raemdonck.

© MAROKKO.NL 2015
marokko
politie
belgie
brussel
antwerpen
uitwisselingsproject
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?