Marokko versterkt economische banden met Oostenrijk

marokko
4
8 okt '15
De laatste jaren is Marokko uitgegroeid tot een continentale hub van vele economische sectoren.

De afgelopen twee jaar in het bijzonder kende de internationale handel tussen Marokko en Oostenrijk een forse toename.

Oostenrijkse bedrijven waren onder vertegenwoordigd in Marokko. Nanette Weizsäcker-Chaqri, Market Development Director bij de Oostenrijkse ambassade in Marokko verklaarde dat "de Oostenrijkse bedrijven de neiging hadden om eerder te investeren in de Engels sprekende landen en Oost-Europa.

De laatste jaren kiezen veel Oostenrijkse bedrijven Marokko als land voor nieuwe initiatieven en franchisen zoals Hirshmann Automotive, Swarovski, Red Bull en Power Horse.

Sinds 2012 is in Marokko de invoer uit Oostenrijk gestegen met 30%. Meer dan de helft is afkomstig uit industriële machines en geavanceerde apparatuur. Ook importeert Marokko Oostenrijkse kranen, papier, hout, transport en spoorwegmateriaal. De waarde van deze Oostenrijkse producten is toegenomen en overtrof € 116 miljoen met een kleine daling van 0,7% in de eerste helft van 2014.

Anderzijds bedroeg de Marokkaanse export naar Oostenrijk € 128 miljoen in 2014. Dat is een groei van 15,2% in hetzelfde jaar Het gaat hierbij vooral om voedingsmiddelen zoals tomaten en aardbeien, maar ook de auto industrie met bedrijven als Dacia.

© MAROKKO.NL 2015
oostenrijk
marokko
import
eport
red bull
swarovski
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?