Marokkaan rent 30 marathons in 30 dagen in 30 steden

marokko
9
9 okt '15
Om de strijd tegen kanker te ondersteunen liep Tarik El Mlih 30 marathons, in 30 dagen, in 30 steden, in Marokko.

Naast het ondersteunen van het goede doel, was dit ook een persoonlijke uitdaging voor Tarik. De Accountmanager bij Meditel begon zijn uitdaging op 5 september om in Marokko van het zuiden tot het noorden uit te lopen. De uitdaging begon met een telefoontje die Tarik ontving tijdens een lichamelijke therapie sessie in El Jadida. Nouceiba, een 19-jarige kankerpatiënt, moedigde hem aan: "Je bent een sprankje hoop voor ons; richt je op je doelstelling en stop niet".

Diep geraakt door deze oproep, voelde Tarik het belang van de uitdaging die hij zichzelf had beloofd te doen. “Sinds die dag voelde ik een enorme gewicht op mijn schouders. Ik deed het voor mezelf, maar ook voor de Marokkanen”, aldus de Accountmanager. In Kenitra ontmoette Tarik een 3-jarige meisje die een nier had verloren omdat haar ouders 700 Dirhams kostende chemotherapie niet konden betalen. De ontmoeting met de 3-jarige motiveerde hem nog meer en deed hem beseffen hoe belangrijk het is om zijn landgenoten te helpen.

De 40-jarige atleet liep uiteindelijk 30 marathons in slechts 30 dagen. Hij heeft hiervoor 30 Marokkaanse steden uit gelopen. In totaal liep hij 1266 km, ongeveer 42 km per dag. Zijn marathon bracht hem naar steden als Marrakech, Casablanca, Taza, Khouribga, Kenitra, El Jadida, Tanger en Agadir. In verschillende steden kreeg hij steun van verenigingen en sympathisanten die met hem, voor een korte afstand, mee liepen.

Ter gelegenheid van "Pink oktober", een maand gewijd aan de strijd tegen borstkanker, attendeerde de atleet vrouwen boven de leeftijd van 45 op het belang van het doen van een test. "Het is gratis en het kan helpen bij het opsporen van kanker".

De atleet kan zich nu de eerste Marokkaanse noemen die 1000 km in 23 dagen heeft afgereisd. Om de lat hoger te leggen heeft Tarik de ambitie om 1000 kilometer te lopen in 10 dagen.

© MAROKKO.NL 2015
marokko
marathon
kanker
goede doel
pink oktober
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?