Beesten schelden Palestijnse tiener uit tijdens doodbloeden (video)

buitenland
399
13 okt '15
Een video met daarop de dertienjarige Ahmad Manasra zorgt voor veel woede bij veel Facebookgebruikers.

Manasra is inmiddels het zoveelste kindslachtoffer dat door het bloeddorstig leger van Israël is doodgeknald. In de afgelopen weken zagen we video na video verschijnen met brute moorden. Het filmpje van Manasra sluit hier bij aan en toont de ongelofelijke harteloosheid en bloeddorstigheid van het zionistenleger. 

Te zien is hoe de jongen in zeer onnatuurlijke houding op de grond ligt nadat hij werd neergeschoten door het leger. Ahmad ligt weerloos te wachten op hulp, maar die komt er niet. Sterker nog: de soldaten om hem heen schelden hem uit: 'Sterf, jij zoon van een ****', bijten ze hem toe. Hoewel de video honderden miljoenen over de hele wereld heeft geschokt blijft het angstvallig stil vanuit pers en politiek. 

Wat we dan wel te lezen krijgen? Dat lees je onder het filmpje. LET OP: ZEER SCHOKKEND BEELDMATERIAAL
Bekijk video

Doden en gewonden door aanslagen in Israël Opnieuw zijn in Israël doden en gewonden gevallen bij diverse geweldsuitbarstingen. De meeste slachtoffers vielen toen twee mannen in Jeruzalem tijdens de ochtendspits om zich heen begonnen te schieten en steken in een bus. (Noot van onze redactie! FOUT: de meeste slachtoffers zijn kinderen die in de afgelopen weken dood werden geschoten). Volgens de krant Haaretz (de bron ook?) vielen daarbij twee Israëlische doden en achttien gewonden, van wie acht er slecht aan toe zouden zijn.

Een politieman heeft het vuur geopend op de aanvallers. Volgens Haaretz kwamen beide mannen om het leven. Andere media, waaronder Sky News, meldden dat een van de daders dood is en de ander is opgepakt. Elders in de hoofdstad reed een man bij een bushalte in op wachtende mensen. De dader stak vervolgens op zijn slachtoffers in, met vijf gewonden tot gevolg. In de plaats Ra'anana stak een Palestijnse man een willekeurige vrouw neer op straat. Zij raakte lichtgewond.

Spanningen De reeds lang bestaande spanningen tussen Israëli's (Lees: Zionisti's) en Palestijnen zijn de afgelopen weken weer hoog opgelopen. Vrijwel dagelijks worden in Israël willekeurige burgers neergestoken door militante Palestijnen. (Het staat er echt!) Tegelijkertijd vliegen rond de Gazastrook regelmatig projectielen over en weer. De Israëlische luchtmacht bombardeerde zondag nog doelen van de militante groepering Hamas in Gaza. 

Ook een woonhuis werd getroffen, waardoor een Palestijnse vrouw en haar dochtertje om het leven kwamen. Opgeteld heeft het geweld van de laatste twee weken minstens zes Israëli's en 27 Palestijnen het leven gekost. Voornaamste aanleiding voor de nieuwe geweldsgolf zijn botsingen tussen joden en Palestijnen bij de Tempelberg in Oost-Jeruzalem. De al-Aqsamoskee die op die heuvel staat, is voor moslims een heilige plek. 

De Tempelberg zelf is dat voor joden. Activistisch ingestelde joden zijn de plaats de afgelopen tijd meer gaan bezoeken. Hamas schildert die toename af als ,,een poging van joden om de al-Aqsamoskee over te nemen''. Geweld tegen Israëlische burgers is daarom geoorloofd, vindt de militante organisatie. 

Volgens Israël is de Tempelberg voor iedereen toegankelijk en zijn het juist gewapende militanten die de moskee in gevaar brengen door te proberen die ,,in een slagveld te veranderen''. (Toevoeging: het geweld begon toen het Zionistenleger al-Aqsa bestormde, mensen neerschoot, vernielingen aanrichtte en de toegang weigerde. Ook dat gebeurde onder de drogreden 'ter bescherming van burgers'.)

© Redactie 2015
palestina
zionisten
mensenrechten
westen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?