Populairste auto's Marokko zijn niet van Duitse makelij

marokko
0
29 okt '15
Het Frans automerk Dacia is in Marokko de populairste auto als het gaat om verkochte auto's.

De uitvoeringen Duster, Sandero en Logan van Dacia worden het vaakst verkocht en die stijging blijft doorzetten. Dat komt uiteraard door het prijskaartje: nieuw kost een dergelijke auto rond de 100.000 dirham, wat neerkomt op zo'n 9.500 euro. Als we kijken naar de hele automarkt en de verkoop van nieuwe auto's zien we een stijging van 1,5% in de eerste negen maanden van dit jaar. 

Opmerkelijk is dat iets meer dan een vijfde van de verkochte nieuwe auto's bedrijfswagens zijn. Met name de Dacia Lodgy, Renault Kangoo, Peugeot Partner en Fiat Doblo zijn enorm populaire bedrijfsauto's. Daarvan werden er bijna 18.000 van verkocht tot september dit jaar. 

Personenauto's van het type Ford Fiesta, Ford Focus 3, Renault Clio 4, Fiat Punto en Fiat 500 zijn op hun beurt het populairst in hun segment. Ook werden ongeveer 17.000 SUV's verkocht. In Marokko zijn dat auto's van een veel hogere prijsklasse. Desalniettemin werden er redelijk veel verkocht. De Hyundai iX35 en Nissan Qashqai zijn het populairst.

Opmerkelijk is dat tussen de populairste en meest verkochte nieuwe auto's geen Duitse merken zitten. Ook dat heeft weer met de prijsklasse te maken.

© Redactie 2015
marokko
auto
logan
sandero
duster
dacia
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?