Pepsi of Heineken? Saudische politie doet opmerkelijke vondst

buitenland
6
14 nov '15
De politie van Saudi-Arabie heeft 48.000 blikjes Heineken in beslag genomen die het land in werden gesmokkeld in een Pepsi-jasje.

De ontdekking werd gedaan bij de AL Batha grens tussen Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten. Een vrachtwagen vervoerde het gewaagde smokkelwaar. Grensmanager Abdulrahman al-Mahna zegt dat de blikjes in eerste instantie op normale blikjes van het merk Pepsi leken. 'Na standaard zoekmethodes werd snel duidelijk dat het bier was met stickers van Pepsi', zegt hij volgens Al Arabiya. De douane verspreidde vervolgens enkele foto's en een video van de blikjes bier. 

Verbod Omdat de verkoop en consumptie verboden is in Saudi-Arabië komen smokkelaars met de meest ingenieuze manieren om alcoholische dranken binnen te krijgen in het islamitisch land. Daarmee nemen ze grote risico's want de straffen zijn niet mals. Met een beetje geluk kom je er van af met een gevangenisstraf. Dat het ook erger kan bleek uit de veroordeling van een 74-jarige Brit. 

Hij kreeg een gevangenisstraf en 350 zweepslagen opgelegd nadat hij in Jeddah gearresteerd werd voor het bezit van zelfgemaakte wijn. Na internationale druk werd hij uiteindelijk vrijgelaten. Eerder smokkelde een man uit Bahrein twaalf flessen whisky het land binnen die hij onder zijn Saudisch gewaad had verstopt. 

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie drinkt elke Saudiër gemiddeld zo'n 0,2 liter per jaar alcoholische drank.

© Redactie 2015
opmerkelijk
saoedi-arabië
politie
pepsi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?