Marokkaanse professor voegt zich bij prestigieus gezelschap

marokko
13
23 nov '15
De Marokkaanse professor Abdeljabbar El Manira is verkozen tot lid van de prestigieuze Zweedse Koninklijke Academie van Wetenschappen.

Dit gezelschap gaat onder meer over de Nobelprijzen op wetenschappelijk gebied. El Manira werd tijdens een algemene vergadering op 11 november geselecteerd en zal officieel lid zijn na een introductieceremonie tijdens een conferentie. Daar spreekt hij over hoe onze hersenen onze bewegingen regelen, aldus MAP. 

Een Marokkaan zal nu waarschijnlijk meedenken en beslissen over wetenschappers die aanspraak maken op de Nobelprijs, zo weet ook El Manira. 'Het kan zijn dat ik nodig ben bij de besprekingen over de Nobelprijs voor scheikunde en biologie', zegt hij. 

Achtergrond El Manira woont in Rabat, waar hij een groot deel van zijn leven opgroeide en studeerde. Daarna vertrok hij naar Frankrijk om een doctoraat in neurowetenschap behaalde in Marseille. Later vertrok hij naar Zweden, waar hij sinds 2002 woont. Hij blijft echter zeer gehecht aan Marokko, zegt de bron. In 2010 kreeg hij een lintje van koning Mohammed VI toen hij toetrad tot het Karolinska Institute. 

Zijn onderzoek naar neuropsychiatrische aandoeningen zoals de ziekte van Parkinson worden alom geprezen. 

© Redactie 2015
marokko
abdeljabbar el manira
zweden
onderzoek
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?