Kandidate islamitische partij Marokko heeft duister bijbaantje

marokko
12
27 nov '15
Een kandidate voor de gemeenteraadsverkiezingen in Saidia moet voor de rechter verschijnen. Haar politiek-islamitisch streven bleek slechts een dekmantel.

De Nationale Brigade van de Gerechtelijke politie (BNPJ) heeft de vrouw afgelopen dinsdag ondervraagd, meldt Al Akhbar. Zij stelde zich kandidaat voor de islamitische Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (PJD). De 35-jarige vrouw stelde zich verkiesbaar in Saidia en had daar grof geld over voor stemmen. In de regio stond ze bekend als kapster, maar ze bood bizarre bedragen voor stemmen. Soms tot wel 4000 dirham per stem. 

Haar extravagante levensstijl deed haar uiteindelijk de das om. Ze had een zeer luxe woning, reed in een dure auto en had een aantal vastgoedprojecten in de regio. Na onderzoek bleek ze 12 miljoen dirham op haar bank te hebben staan. Dat geld kwam uit het Midden-Oosten, weet de bron. 

Dat geld verdiende ze volgens de aanklager als hoofd van een prostitutienetwerk. De moeder van twee kinderen had vooral rijke mannen uit de Golfstaten in haar klantenbestand. Het is niet bekend of ze in hechtenis is genomen of dat ze haar proces in vrijheid mag afwachten.

Ze kreeg overigens te weinig stemmen om namens de islamitische partij PJD deel te nemen aan de lokale politiek.

© Redactie 2015
marokko
pjd
prostitutie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?