Dag van Palestina: protest tegen Israëlisch bedrijf in Marokko

marokko
12
27 nov '15
In Casablanca zal morgen een protest in de vorm van een sit-in plaatsvinden tegen een Israëlisch bedrijf in de economische hoofdstad.

Ter gelegenheid van de Werelddag van Solidariteit met Palestina, gepland voor zondag 29 november, heeft een collectief initiatief genomen om te demonstreren tegen het bedrijf ZIM. De sit-in zal voor de zevende keer plaatsvinden tegenover het treinstation van Casa-Port. De groep noemt zich 'Le Collectif' en wil het Israëlisch bedrijf graag uit Marokko zien vertrekken. Puur om de misdaden die de zionistische staat dag in dag uit tegen de Palestijnen pleegt. 

De groep stelt dat ZIM - een rederij - niet alleen in Casablanca actief is, maar ook in Tanger Med. In een verklaring klaagt de organisatie over de regering, die tot nu toe nog geen eind heeft gemaakt aan de aanwezigheid van ZIM in Marokko, aldus Yabiladi. De groep stuurde al verschillende brieven naar het parlement, zonder resultaat. 

De Werelddag van Solidariteit met Palestina wordt in Marokko overigens overschaduwd door protesten die de vakbonden hebben gepland.

© Redactie 2015
marokko
zionisten
palestina
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?