Britse krant zegt sorry tegen Marokkaanse om verkeerde foto

marokko
5
27 nov '15
De Britse krant Daily Mail heeft eindelijk foto's weggehaald die Hasna Ait Boulahcen moeten voorstellen.

Boulahcen werd gedood tijdens een inval van de politie in Saint Denis. Daar verschuilden zich enkele terreurverdachten. Daily Mail publiceerde daarop foto's van de Marokkaanse Nabila Bakkacha. De krant stelde dat dit de vrouw is die haarzelf opblies. Achteraf bleek een man zichzelf te hebben opgeblazen en dat zelfs Boulahcen weinig te maken had met de aanslagen in Parijs. 

Sindsdien staat het leven van Bakkacha op zijn kop. Haar foto's gingen de hele wereld over, inclusief enkele foto's die eigenlijk privé waren. Een vriendin met wie de vrouw ruzie heeft verkocht de foto's aan een journalist van het Brits blad. De Marokkaanse moest zelfs mee naar het politiebureau voor ondervraging en kreeg verschillende beledigingen naar haar hoofd geslingerd van buren. De moeder van 32 jaar sprak in een YouTube-video over de aantijgingen. 

Nabila zei daarin dat de foto's van haar zijn en nog leeft. 'Ik ben een normale vrouw, moeder van drie kinderen en heb een simpel baantje. Ik word gezien als de terrorist die de kinderen van boze families doodde. Ik heb hier echter niets mee te maken en ken geen terroristen. Ik ben tegen al dit geweld, ik ben onschuldig en geen terrorist', zei ze toen.

Daily Mail heeft meer dan een week later dan eindelijk besloten om de foto's te verwijderen. In een artikel gaf Daily Mail een grote fout te hebben gemaakt. Excuses richting Nabila zijn daarom ook op hun plaats. 

© Redactie 2015
marokko
nabila bakkacha
hasna ait boulahcen
parijs
aanslagen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?