Veel politie bij Pegida-betoging Rotterdam

algemeen
18
29 nov '15
De politie in Rotterdam is zondag massaal op straat om een aangekondigde betoging van Pegida in goede banen te leiden.

Bij het centraal station zijn vele tientallen agenten, ME'ers en politiemensen in burger om arriverende anti-islambetogers maar ook hun tegenstanders in de gaten te houden. Ook elders in de stad, onder meer bij het stadhuis, is er politie op de been. De van oorsprong Duitse Pegidabeweging mag van de gemeente op het Willemsplein demonstreren. Betogers wilden eigenlijk een mars door de stad houden maar dat is verboden, mede omdat het de laatste koopzondag voor Sinterklaas is. 

Burgemeester Ahmed Aboutaleb wilde niet dat ze zich op het station zouden verzamelen maar de eerste betogers met spandoeken arriveerden daar toch rond 12.00 uur. Ze worden waarschijnlijk met bussen naar het Willemsplein gebracht om te voorkomen dat ze door het centrum van de stad lopen.

Pegidabetogers die niet in de bus wilden stappen maar wilden gaan wandelen, zijn meteen opgepakt door de politie. Tegen 13.00 uur hadden zich enkele tientallen demonstranten gemeld op CS. Linkse tegendemonstranten waren er ook maar werden op afstand gehouden door de politiemacht.

© ANP 2015
ahmed aboutaleb
pegida
moslimdiscriminatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?