Marokkaanse stad Dakhla beste bestemming op internet
Dakhla is door internetgebruikers verkozen tot populairste Marokkaanse bestemming van het huidige jaar.
30 November 2015
reizen

Tourisma Post, een Marokkaans reisplatform, wilde graag weten welke regio het populairst is en hield een stemming in 34 landen. Daar konden stemmers hun favoriete vakantiebestemming van dit jaar kiezen. Velen konden Dakhla wel waarderen: ruim 36% van de stemmen ging naar de zuidelijke stad. Bijna 100.000 mensen brachten hun stem uit. 

Tijdens een reisbeurs in Dakhla werd de prijs uitgereikt. Niemand minder dan de minister van Toerisme, Lahcen Haddad, was aanwezig. Hij hamerde erop dat Marokko er alles aan doet om de zuidelijke stad te ontwikkelen. Hoewel Dakhla veel cultuur te bieden heeft kan de infrastructuur en hotelvoorzieningen wel beter. 

Daarom zei Haddad dat er op korte termijn 1.200 hotelbedden bij komen. Momenteel zijn dat er maar 800. Gezegd moet worden dat toeristen vaak niet naar Dakhla komen voor hotelovernachtingen maar overnachtingen in tenten in de woestijn. Op deze manier hopen toeristen de Hassani-cultuur beter te leren kennen. 

Dakhla trekt overigens ook veel watersporters. Door de gunstige golven en het heerlijk klimaat gaan veel surfers naar het gebied.

marokko
dakhla
bestemming
vakantie
toerisme
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi