Loubna Abidar vast niet, lust wel een wijntje en eet graag varkensvlees

marokko
204
1 dec '15
Loubna Abidar heeft zich binnen korte tijd opgewerkt tot meest gehate vrouw in Marokko.

Sinds haar 'vlucht' naar Frankrijk was het stil rondom de prostitueespeelster maar na weer een gewonnen award laat ze weer van zich horen. Voor haar rol kreeg ze een award voor beste actrice tijdens het Gijon Internationaal filmfestival. De 30-jarige actrice huilde vorige maand nog toen ze door een groep jongeren zou zijn aangevallen en schroomde niet om daar de nodige islamitische uitspraken bij te doen. 

Nu blijkt echter dat Abidar helemaal niets met de islam heeft. In Spanje sprak ze tegenover verslaggevers over haar liefde voor Spaanse wijn en ham. 'Jullie hebben zeer goede wijn en goede ham', zei ze. Ook zei ze niet te vasten tijdens de heilige maand Ramadan. 

Film Ook hier kon ze het niet laten om te spreken over het leed dat haar is aangedaan na de release van de prostitutiefilm Much Loved. Ze gaf toe dat alle kritiek in de media haar pijn deden. Wel zegt ze mee te leven met prostituees en het daarom belangrijk vond om de film te maken. 'In Marokko zijn sekswerkers verloren tussen de religie die hen wordt opgelegd en de ontberingen van het leven', sprak voor de prostituees.    De uitspraken deed ze tijdens een persconferentie van het filmfestival. 

© Redactie 2015
marokko
loubna abidar
much loved
actrice
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?