Moslims Europa hebben schoonste handen, Nederlanders smerigste

algemeen
91
4 dec '15
Het internationaal onderzoeksbureau Win/Gallup heeft onderzoek gedaan naar hygiëne in combinatie met handen.

's Werelds meest toonaangevend bureau op het gebied van marktonderzoek meldt dat Turkije en Bosnië de schoonste handen van Europa hebben. Nederland doet het daarentegen zeer slecht. Toeval of niet? Beide landen zijn islamitisch en het is dan ook gebruikelijk om je dagelijks meerdere malen te wassen voor het gebed. 65% van alle ondervraagden in de 64 landen is het erover eens dat handen met zeep gewassen dienen te worden. 

In Bosnië zegt 96% dat ze hun handen automatisch met water en zeep wassen, terwijl dat in Turkije 94% is. In Portugal en Griekenland zegt 85% dat ze hun handen met zeep wassen. In Nederland is dat het laagst met 50%. 

Buiten Europa In totaal werden 62.398 mensen gevraagd. Opvallend dat er grote verschillen zitten in de regio's. In China en Japan gebruikt men veel minder zeep bij het wassen van hun handen: 23 en 30 procent. In Saudi-Arabië wassen ze zich het vaakst met water en zeep. 

Handen schudden Volgens onderzoekers van Aberystwyth University in Wales zorgt het handen schudden als begroeting voor de meeste overdracht van bacteriën. 'Handjes schudden is een groet in veel culturen, maar het zorgt voor een directe overdracht van infectieuze organismen', zo stellen zij in American Journal of Infection Control.

© Redactie 2015
turkije
bosnie
saoedi-arabië
handen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?