Belachelijke straf voor discriminerende politieman: 'Ik haat moslims. Punt'

algemeen
73
28 dec '15
Een medewerker van de politie heeft slechts een boete van 350 euro gekregen voor extreme uitingen over moslims.

Dat meldt de NOS op basis van een bevestiging van een woordvoerder van het OM in Rotterdam. De politieman werkte als docent bij het landelijk dienstencentrum. Hij schreef vorig jaar op Facebook onder meer 'Ik haat moslims. Punt. Ben er klaar mee'. Korte tijd later schreef hij 'Ik ben helemaal klaar met de K islamieten. Ik hoop dat ze allemaal zeer snel een langzame dood sterven. Oftewel dood aan de islam!!!'

Aangifte Bekende moslim Nourdeen Wildeman besloot toen initiatief te nemen om aangifte te doen tegen de man. In totaal deden vier personen aangifte. De politie had echter weinig trek om de aangifte van Wildeman op te nemen. Toen hij een advocaat in de arm nam om de aangifte 'na te jagen' werd de aangifte plots gevonden nadat het zoek was geraakt. 'Iets waarvan ik informeel vernam dat het niet waar was', zegt hij erbij. 

Samen met mijn advocaat heb ik bijna een jaar lang druk uitgeoefend op de politie om de zaak voor de rechter te krijgen. Uiteindelijk oordeelde het Landelijk Expertise Centrum Discriminatie dat de politieman strafbaar is. Het OM bood hem daarop een transactie, die hij begin deze maand accepteerde. Verdere vervolging is daarom niet nodig volgens het OM. 

De aangevers zijn op de hoogte gebracht en kunnen via een artikel 12-procedure alsnog strafvervolging afdwingen. Of er nog disciplinaire maatregelen tegen de man zijn genomen wilde de politie niet zeggen.

© Redactie 2015
moslimdiscriminatie
politie
facebook
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?