Explosieve stijging chocoladeverkoop Marokko

marokko
0
31 dec '15
De verkoop van chocolade is in Marokko geëxplodeerd in de vakanties. Zo erg dat het aanbod de vraag niet meer aan kan op zeer korte termijn.

Dat meldt de krant Ajour'd hui le Maroc (Marokko Vandaag). Volgens de krant wordt tussen november en januari 80% van de verkoop van chocolade gedaan. Deze periode staat bekend als hoogseizoen, waardoor producenten extra hard moeten werken. Sommigen zelfs dag en nacht met drie verschillende teams om bestellingen af te krijgen. De handel in chocolade in Marokko is booming waardoor de vraag constant groeit. Op korte termijn kan het aanbod daar zelfs niet meer aan voldoen. 

In werkelijkheid is het bij sommige gelegenheden al het geval. 'Tijdens vakantieperiodes verdampt onze voorraad en hebben we moeite om op het laatste moment nog aan de vraag te voldoen', zegt een fabrikant tegenover de krant. Chocolaatjes zijn in Marokko kwetsbaar door het warme klimaat, maar ook door verpakkingen en de kwetsbaarheid kunnen grote voorraden moeilijk opgeslagen worden. 

Uit onderzoek blijkt overigens dat Marokkanen op een hele andere manier chocolade eten dan in Europese landen. In Marokko ziet men het als product dat bij hoge uitzondering gegeten wordt. Is het geld er niet, dan komt er geen chocolade in huis. Daar ligt wellicht ook een verklaring: wanneer toeristen tijdens hun eindejaarsvakanties in Marokko zijn, stijgt de vraag enorm. Momenteel is de markt goed voor zo'n 700 miljoen dirham. 

© Redactie 2015
marokko
chocolade
vakantie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?