Marokko bij meest innovatieve landen ter wereld

marokko
9
22 jan '16
De Bloomberg Innovation Index heeft Marokko opgenomen in de lijst met meest innovatieve landen ter wereld.

De in New York gevestigde financiële en tevens zeer prestigieuze groep rangschikte Marokko op de 48e plek in de jaarlijkse lijst met innovatieve landen. Voor het jaar 2016 werden 80 landen op de lijst gezet. Dat is voor Marokko een stijging van twee plekken, vorig jaar was het hekkensluiter in de top 50 lijst. Marokko wist 48,85 punten te halen op de zeven criteria waarop de lijst gebaseerd is. Onderzoek, productiviteit en hoge technologie zijn enkele criteria waarop de landen werden getoetst. 

Zuid-Korea staat bovenaan de lijst met een score van 91,31, gevolgd door Duitsland, Zweden, Japan en Zwitserland. In de MENA-regio (Noord-Afrika en het Midden-Oosten) vinden we slechts vier landen terug in de top 50. De zionistische schurkenstaat Israël scoort het best (11e), gevolgd door Turkije (36e), Tunesië (46e) en Marokko (48e). Na Marokko maken Argentinië en Kazachstan de top 50 compleet. 

Om de ranglijst te maken gebruikte Bloomberg onder meer cijfers van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), de Wereldbank, het Amerikaans bureau voor patenten en merken, UNESCO en de Wereldorganisatie voor Intellectueel (WIPO) eigendom. 

Stijging Hoewel Marokko ernaar streeft om hoger op de lijst te komen heeft het in de afgelopen veel werk geleverd op het gebied van innovatie. Uit een recente studie bleek dat innovatie in Marokko een belangrijk aspect is op het gebied van het wereldwijd concurrentievermogen. Uit een ranglijst hierover, samengesteld door WIPO, bleek Marokko 87e te staan van de 141 landen. 

Niet bijster hoog, maar het betekende wel een stijging van zes plaatsen. Het Noord-Afrikaans land werd overigens door US News & World Report gerangschikt als 35e land op de lijst van 'Best Countries in 2016'.

© Redactie 2016
marokko
innovatie
new york
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?