Marokko stelt 30 nieuwe ambassadeurs aan

marokko
0
5 feb '16
Morgen gaat Marokko een brede beweging maken in het ambassadeursbestand in het buitenland.

In Laayoune zullen morgen minstens dertig nieuwe ambassadeurs worden benoemd. Dat zal gebeuren tijdens een speciale ministerraad, die voorgezeten wordt door Mohammed VI. De koning is in de Marokkaanse Sahara regio om projecten te lanceren voor de economische ontwikkeling van de regio. Voor een politieke vergadering maakt hij dus ook even tijd. 

Volgens Le360 zullen de meeste nieuwe ambassadeurs worden aangesteld uit het personeel van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De selectieprocedure is daarvoor aangepast. Marokko gaat economische diplomatie een impuls geven en daar moet de nieuwe ambassadeur voor geschikt zijn. Ook mensenrechten en het 'vrouwelijk' element telen mee in de aanstelling.

Daaruit kunnen we opmaken dat enkele nieuwe ambassadeurs in werkelijkheid ambassadrices zullen zijn. De bron meldt dat nog niets officieel is en dat de nieuwe lijst op het laatste moment bekend gaat worden door de koning en de ministerraad. Wat Le360 wel weet is dat de nieuwe ambassadeurs werkzaam zullen zijn in Afrikaanse landen als Niger, Nigeria en Tsjaad.

© Redactie 2016
marokko
laayoune
ambassadeur
diplomatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?