Marokko pakt door: koning lanceert bouw technologiepark

marokko
3
5 feb '16
De Marokkaanse koning heeft vandaag in Foum El Oued in Laayoune het startsein gegeven voor een technologiepark.

Het park zal de thuishaven worden voor technologische en innovatieve bedrijven en instellingen. In totaal investeert Marokko 2 miljard dirham in het park. Het project kan gezien worden als één van de zoveel maatregelen voor de economische ontwikkeling van het zuidelijk gebied. Ook weerspiegelt het de wens van de koning om duurzame ontwikkeling te stimuleren, investeringen aan te moedigen en de mogelijkheden en vaardigheden van jongeren in het gebied te bevorderen.

High Technology Foum El Oued, zoals het park gaat heten, zal bij voltooiing een bakermat van onderwijs en onderzoek zijn die gerelateerd zijn de zuidelijke omgeving van Marokko. Daarnaast komt er meer werkgelegenheid en worden er investeringen verwacht. In 2022 moeten er minstens 1200 vaste arbeidsplaatsen gecreëerd zijn. 
Universiteit Ook komt een nieuw universiteit in het gebied. Met de bouw van de Technische Universiteit Mohammed VI gaat zo'n 655 miljoen dirham gemoeid. De school zal alleen de meest uitmuntende studenten accepteren en op basis van talent worden aangenomen. In de school komen weer verblijfplaatsen, restaurants, een bibliotheek, medische en technische ruimtes en sportfaciliteiten.    Met het leggen van de eerste steen van de universiteit heeft Mohammed VI het startsein gegeven voor de bouw van het technologisch park. In totaal gaan 2.500 technische studenten les volgen op de school.

© Redactie 2016
marokko
mohammed vi
foum el oued
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?