Stuurt Marokko grondtroepen in strijd tegen Daesh?

marokko
20
9 feb '16
Marokko zou ervoor open staan om mee te doen met een eventuele internationale coalitie van grondtroepen in de strijd tegen Daesh.

Dat meldt CNN op basis van twee Saudische functionarissen. Hun land is er vrij zeker van dat het mee gaat doen met een actie tegen Daesh waarbij grondtroepen worden ingezet. De Marokkaanse autoriteiten hebben dit nog bevestigd. De luchtaanvallen die onder leiding van de VS worden uitgevoerd hebben nog niet het gewenste resultaat opgeleverd en daarom willen sommige leidende landen grondtroepen inzetten.

De Verenigde Staten gaat een coalitie vormen en hoopt dankzij Saudi-Arabië andere islamitische landen mee te krijgen. Egyptische, Soedanese en Jordaanse soldaten zouden in Saudi-Arabië al bezig zijn met militaire oefeningen ter voorbereiding van de toekomstige operaties. Die zullen naar verwachting in maart plaatsvinden. 
Ook verwacht men troepen uit Marokko, Turkije, de VAE, Qatar en Bahrein. Dat Marokko mee gaat doen staat vrijwel zeker, omdat het goede economische en militaire banden heeft met leider Saudi-Arabië en de rest van de Golfstaten. Als gevolg van deze banden besloot Marokko ook mee te doen met de luchtaanvallen tegen de Houthi-rebellen in Jemen.

© Redactie 2016
marokko
daesh
syrie
saoedi-arabië
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?